Grudnjaci    Grudne Proteze     Kupaći

Filozofija

Ime Amoena je latinskog porekla i znaci “gracioznost” i “lepota”.

Amoena teži da ženama vrati veru, prirodnost, prvobitnu lepotu i kvalitet življenja.

ŽIVETI KAO NEKAD

Za sobom imamo više od 30 godina znanja i iskustva u proizvodnji individualnih potreba žena operisanih od karcinoma dojke!

Amoena je vodilja u kvalitetu i razvoju različitih oblika grudnih proteza.

Amoena je vodeća kompanija u svetu u pogledu proizvodnje i distribucije silikonskih grudnih proteza, donjeg veša, kupaćih kostima i sredstava za negu kože žena operisanih od karcinoma dojke.

Sve je počelo 1975, kada je Cornelius Rechenberg eksperimentisao sa novom generacijom grudnih proteza. Njegova zamisao je bila da oblikuje protezu koja bi izgledala i ponašala se prirodno, kao prava dojka. Tako je nastala prva silikonska proteza Amoena.

Cornelius Rechenberg je verovao svojoj ideji i osnovao je kompaniju Amoena.

Razvio je proizvodnu i distributivnu mrežu po celoj Evropi. Ubrzo je postavljen i kamen temeljac za Amoena Corporaciju u Atlanti (SAD).

Od 2001 Amoena je u vlasništvu Coloplasta, a od 1. aprila 2007. godine u vlasništvu Granville Baird Funds iz Hamburga.

Specifičnost Amoene je u tome što pri distribuciji svojih proizvoda u specijalne medicinske prodavnice i bolnice pruža posebne usluge savetovanja koje pružaju isključivo žene, a mnoge od njih su i same operisane od karcinoma dojke.

Od 2003. godine kompletna proizvodnja grudnih proteza Amoena preseljena je u Nemačku.

 

Šta je SILIKON?

Silikon je silicijumski proizvod koji se dobija iz silikata.

Silikat je polumetal, koji se nalazi praktično u svim stenama, pesku, glini . Silikon je nežan prema koži, vodootporan, dobro podnosi hemikalije i toplotu, što znači da se silikon brzo prilagodjava telesnoj termperaturi.

Više od 900 modela i veličina visokokvalitetnih silikonskih grudnih proteza izrađeno je individualno, ručnom izradom u proizvodnom delu fabrike u Nemačkoj.

Sertifikati:

Očekivanja naših korisnika, pravna regulativa i reputacija naše kompanije određuju kvalitet naših proizvoda i usluga korisnicima. Od 1997. godine Amoena ima sertifikat ISO 9001 za visok kvalitet standarda i ISO 13485.

Mi se osećamo odgovornim za očuvanje našeg okruženja. Visoki nivo zaštite okruženja u našem poslu bio je osnova za setrifikat u okviru ISO 14001 okružujućeg menadžment standarda u 2001. godini.

EU sertifikatom o kvalitetu, bezbednosti, efikasnosti i usklađenosti Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije izdala je dozvolu za uvoz i promet silikonskih grudnih proteza, ortopedskih grudnjaka i kupaćih kostima Amoena.

Rešenje broj 515-02-00381-13-001 od 16.07.2013.

Saznajte više na internacionalnom Amoena sajtu klikom ovde.

Snimke koje smo vam pripremili možete pogledati ovde a za blog kliknite ovde

Fabrika Amoena, slika iz vazduha.