Filozofija
Ime Amoena je latinskog porekla i znaci “Gracioznost” i “Lepotu”
Amoena teži da ženama vrati veru, prirodnost, prvobitnu lepotu i kvalitet življenja.

ŽIVETI KAO NEKAD

Za sobom imamo više od 30 godina znanja i iskustva u proizvodnji individualnih potreba žena operisanih od karcinoma dojke!
Amoena je vodilja u kvalitetu i razvoju različitih oblika grudnih proteza.

Amoena je vodeća kompanija u svetu u pogledu, proizvodnje i distribucije silikonskih grudnih proteza, donjeg veša, kupaći kostima i sredstava za negu kože žena operisanih od karcinoma dojke.
Sve je počelo 1975, kada je Cornelius Rechenberg ekspermentisao s novom generacijom grudnih proteza. Njegova zamisao je bila, da oblikuje protezu, koja bi izgledala i ponašala se prirodno, kao prava dojka. Tako je nastala prva silikonska proteza Amoena.
Cornelius Rechenberg je verovao svojoj ideji i osnovao je kompaniju Amoena.
Razvio je proizvodnu i distributivnu mrežu po celoj Evropi. Ubrzo je postavljen i kamen temeljac za Amoena Corporaciju u Atlanti (SAD)
Od 2001 Amoena je u vlasništvu Coloplasta, a od 1. aprila 2007 u vlasništvu Granville Baird Funds iz Hamburga.
Specifičnost Amoene je u tome što pri distribuciji svojih proizvoda u specijalne medicinske prodavnice i bolnice pruža posebne usluge savetovanja koje pružaju isključivo žene, a mnoge od njih su i same operisane od karcinoma dojke.
Od 2003 godine kompletna proizvodnja grudnih proteza Amoena preseljena je u Nemačku.

Šta je SILIKON?
Silikon je silicijumski proizvod, koji se dobija iz silikata.
Silikat je polumetal, koji se nalazi praktično u svim stenama, pesku, glini . Silikon je nežan prema koži, vodootporan, dobro podnosi hemikalije i toplotu, što znači da se silikon brzo prilagodjava telesnoj termperaturi.
Vise od 900 modela i veličina vikokokvalitetnih silikonskih grudnih proteza izradjeno je individualno, ručnom izradom u proizvodnom delu fabrike u Nemačkoj

Sertifikati:
Očekivanja naših korisnika, pravna regulativa i reputacija naše kompanije odredjuju kvalitet naših proizvoda i usluga korisnicima. Od 1997 godine Amoena ima sertifikat ISO 9001 za visok kvalitet standarda i ISO 13485.
Mi se osećamo odgovornim za očuvanje našeg okruženja. Visoki nivo zaštite okruženja u našem poslu bio je osnova za setrifikat u okviru ISO 14001 okružujućeg menadžment standarda u 2001 godini.
EU sertifikatom o kvalitetu, bezbednosti , efikasnosti i uskladjenosti Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije izdala je dozvolu za uvoz i promet silikonskih grudnih proteza, ortopedskih grudnjaka i kupaćih kostima Amoena.
Rešenje broj 515-02-00381-13-001 od 16.07.2013.

Saznajte više na internacionalnom Amoena sajtu klikom ovde.

Snimke koje smo vam pripremili možete pogledati ovde a za blog kliknite ovde

Company 01Amoena 2

Fabrika Amoena, slika iz vazduha.

Grudnjaci    Grudne Proteze     Kupaći