Peraneus -Ortoza potkolena sa podrškom stopala Artikal: Na 400 i D28

Indikacije

Ortoza se preporučuje kod osoba kojima je potreban oporavak funkcije stopala  uz ograničavanje tabanskog savijanja. Ortoza mora biti preporučena od stane doktora.

Paraliza fibule ili stanja posle moždanog udara.

Kontraindikacije

Ova ortoza je posebno kontraindikovana kod pacijenata sa devijacijama u varusu ili valgusu zadnjeg dela stopala i spastične paralize.

 

Upozorenja

Ortozu nemojte koristiti drugačije nego što vam je propisano.
Ne dozvolite deci da se igraju sa ortozom. Kada je u pitanju dete kao pacijent, preporučljivo je da se ona koristi uz nadzor odrasle osobe. Iste mere opreza savetuju se kada je u pitanju pacijent koji ima fizičku ili psihičku nestabilnost.

Pažljivo pročitajte ovo uputstvo pre upotrebe. Za bilo kakve nedoumice oko korišćenja ortoze obratite se  svom doktoru ili stručnom licu na mestu gde ste kupili ortozu pre nego što ste započeli korišćenje.

Uvek poštujte opšta uputstva korišćenja i posebna uputstva data od strane vašeg doktora, kao što je ukupno vreme trajanja terapije. Nastavak lečenja mora biti pod kontrolom vašeg doktora.
Ukoliko primetite neke neženjene reakcije odmah obavestite svog doktora.

Trebalo bi da obavestite vašeg doktora ukoliko patite od kožnih oboljenja. Izbegavajte upotrebu krema tokom nošenja ortoze kako bi se izbeglo ranije propadanje delova od poliuretan pene. Nemojte nositi ortozu dok se kupate, tuširate i slično. Korisnik treba da bude obavešten o riziku, da je ortoza preopterećena u posebnim situacijama ( skok sa velike visine, itd.) i može doći do pucanja, ili u toku vožnje može smetati da se zakoči brzo i naglo.

Korišćenje

Obucite na nogu pamučne čarape. Koristite odgovarajuću obuću tako da bude dovoljno široka, sa bočnim pojačanjima, na zatvaranje kopčama  ili pertlama.
Коristite ortozu tako da povećavate dužinu nošenja postepenо. Кombinujte nošenje ortoze sa programom  vežbi uz kontrolu stručnjaka. Izbegavajte korišćenje krema, losiona za kožu ili pudera koji omekšavaju kožu i sprečavaju znojenje. Ukoliko primetite bilo kakvu neželjenu reakciju, alergiju na materijal, otok ili crvenilo zbog pritiska na kožu, lošu cirkulaciju, dermatitis ili povredu usled znojenja obratite se svom doktoru.  Uradite kontrolni pregled svakih 6 meseci.

Ukoliko se rade manja podešavanja ortoze radi optimalnog pristajanja, traka se može zagrejati toplotnim pištoljem sa udaljenosti od 5 do 10 cm na temperaturi između 160°C i 180°C.

Proizvođač: PRIM Orthopedics