Zašto sam izabrala alternativne metode da se otarasim svakodnevnog bola u leđima

Pre par godina bilo je trenutaka kada su moji slabi, ali učestali bolovi u leđima i glavobolja postali previše zamorni i nešto sa čime više nisam htela da se borim. Stoga sam čak i potražila alternativu. Već sam bila upoznata sa terapeutima koji se bave homeopatijom i akupunkturom, pa se moja pretraga kretala u tom pravcu.

Srećom, naišla sam na divnu ženu koja vrši kombinaciju svega pomenutog i osteopatije. Kod ovog principa lečenja mi najviše odgovara to što se ne posmatra samo problematičan deo tela, već telo kao celina i sistem koji je ispao iz balansa. Onda počnete da ga lečite nežnim metodama kako biste povratili taj preko bitan balans. Iznenađujuće, vaše telo vodi terapeuta dalje u dublju problematiku.

Ima različitih metoda i terapeut obično stvori kombinaciju koja odgovara vama. Evo par onih kojih sam ja iskusila:

  • Osteopatija:Holistički tretman zglobova, mišića i kičme sa pozitivnim efektom na nervni, cirkulatorni system kao i sisteme limfa tela. Pomaže kod raznih vrsta ukočenosti i bolova u vratu, vilici, stopalima i artritisu.
  • Emmett terapija: Veoma blaga metoda gde terapeut drži samo dve tačke na vašem telu. Može vam pomoći ako osećate bol u leđima ili kod stomačnih problema ili stresa.
  • Dorn metoda:Nežno masiranje kičme. Pomaže kod bola u leđima i glavoboljama.
  • Schüssler terapija soli: Ove mineralne soli pomažu balansiranju minerala na ćelijskom nivou u organizmu, koje, prema lekaru 19. veka Wilhelm Schüssleru, skrivaju bolest. Mogu vam pomoći kod raznih oboljenja.

Moj terapeut je postao moj anđeo i više sam nego zahvalna na tretmanu. Otarasili smo se mojih fizičkih problema, a pomogla mi je i mentalno sa mojim studijama, ispitima i teškim periodima života. Telo pati pod stresom i strahom, ali sa holističkim tretmanom (uključujući moje telo, mozak i dušu) otvorio se potpuno novi pristup na snagu mog tela i moje slabosti.

Sada sam u stanju da i sama osluškujem signale koje mi moje telo šalje, da reflektujem i reagujem dosta bolje.

Alternativna terapija je promenila i moj pogled na život. Počela sam više da razmišljam o svom zdravlju i šta sama mogu da uradim da poboljšam svoje trenutno stanje. Moj cilj je da nađem balans u trenutnoj životnoj situaciji i aktivno ga održavam. Sada kažem sebi – ne smeš dozvoliti životu da te živi – moraš ti da živiš svoj život!